dijous, 20 d’octubre del 2011

Un deute històric

El grup banyolí Kitsch ja té 26 anys de vida. En tot aquest temps ha editat 16 discos (tots en català, tret d´algunes cançons en castellà, anglès i francès) i ha fet més de 200 concerts per tota la geografia catalana, Madrid, Comunitat Valenciana, Moscou, entre d´altres.

És cert que és un grup que ha passat desapercebut davant dels ulls de l'opinió pública en comparació amb formacions més conegudes com Sopa de Cabra, Sau, Els Pets, entre molts altres. Evident que els Kitsch tenen un estil més contundent, fosc i menys comercial, però són patrimoni de la cultura catalana i cal tenir-los en compte, igual que altres grups musicals.

Des del 1985 que segueixo aquest grup. El meu germà va comprar el seu primer disc i des d'aleshores sempre els he escoltat. Són músics que toquen per una necessitat vital i sense estar condicionats per les vendes i per les discogràfiques. En cada disc es reinventen i mai no cauen en el parany de repetir de manera constant els mateixos ritmes.

Per mi els Kitsch són el petit tresor de Catalunya. Dóna gust veure l'energia que tenen en directe i em sento orgullós de seguir un grup amb tants anys d'història, encara amb molt camí per recórrer i amb un important grup de seguidors fidels.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada